Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ!

">

Wir sprechen Deutsch

Στα αριστερά της σελιδας υπαρχει το TRANSLATE THIS PAGE οπου ανοιγοντας το μπορει καποιος να επιλέξει σε ποια γλώσσα θα μεταφράσει τη σελιδα,και φυσικά και στα Γερμανικά.
Το ιδιο ισχυει και στα σχολια.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΔΥΟ ΠΙΣΩ...

Πριν απο περιπου 3 εβδομαδες,ο Πιτερ πηγε στο καταστημα του Φαλήρου οπου παρουσια GF και HEAD διεψευσε κατηγορηματικά τα σεναρια περι κλεισίματος του καταστήματος.
Ηταν μια παρα πολυ σωστη κινηση,δεδομένου οτι αντιληφθηκε ενα σοβαρό προβλημα και εσπευσε να το διευθετήσει,καθώς οπως ειχαμε γραψει τοτε,ο GF του καταστήματος αντι να το διαψευσει,ειχε προαναγγείλει απολυσεις κατοπιν εντολής του Πιτερ οπως ειχε πει στους εργαζόμενους.
Και ενω φανηκε οτι ο Πιτερ εχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και ειναι σε θεση να δώσει λυσεις,μερικες εβδομάδες αργοτερα,αποφασιζουν να εξοφλήσουν τα ανεξοφλητα γραμμάτια που αφησε ο Πατρικ.
Ετσι,ολοι οι εκπαιδευόμενοι GF δεν ειναι πλεον εκπαιδευόμενοι,και τοποθετουντε κανονικα σε καταστήματα.
Αρχικα,οι δυο αρχιρουφιάνοι του Πατρικ,ο Andreas B. και ο Βασίλης Κ. οι οποιοι εμπαιναν στα καταστήματα και αν εβλεπαν κατι που δεν τους αρεσε επαιρναν κατευθείαν τηλέφωνο τον Πατρικ,αναλαμβάνουν πλεον καταστήματα.
Για τον Andreas ειναι το δευτερο,καθώς ειχε προλάβει να βουλιάξει τη Λαρισα,(οπου ενας ντοπιος εμπορος εκανε πολύ μεγαλυτερους τζιρους), εφαρμόζοντας τις θεωρίες που ελεγε στους GF και αυτοί καθοντουσαν προσοχή μη τυχόν τους κακολογήσει στον Πατρικ,αφου πρώτα εδιωξε HEAD και SALES καθώς οταν κατι δεν παει καλά παντα φταινε οι αλλοι και ποτε ο GF που παιρνει τις αποφάσεις.
Τώρα στο Μαρούσι πως θα συνυπάρξουν το βύσμα του Δημήτρη Κ. και ο αρχιρουφιάνος του Πατρικ,θα το δουμε στην πορεία.
Ελπιζουμε μονο να μην αρχίσουν να δημιουργούν ο καθένας την κλίκα του οπως ειθισται και να μην αρχίσουν τις απολύσεις προσπαθώντας να απογαλακτίσουν το καταστημα απο τους ανθρώπους που θεωρουν οτι ειναι του προηγούμενου GF.
Οσο για ετερο αρχιρουφιάνο,τον Βασιλη,ειναι το πρώτο καταστημα που αναλαμβάνει,οπου καλειται και αυτός να εφαρμόσει τις θεωριες που ελεγε στους GF.
Εχει παρει βεβαια μια μικρή εκπαιδευση απο τον Στελιο στο Περιστέρι,σε βασικά θεματα οπως πως χρησιμοποιουμε τη θεση μας για να την πεφτουμε σε ταμίες,πως διακαιολογούμε τα τεράστια ελλειματα των απογραφών λεγοντας απιθανες ιστορίες κλπ.
Και να σημειώσουμε οτι κανείς απο τους δυο δεν ειναι Γερμανός και ομως και οι δυο κανουν πράγματα που ουτε οι Γερμανοί δεν κανουν για να δειξουν οτι ειναι πάντα στην υπηρεσία του εκάστοτε αφεντικού.
Οσον αφορά τον Δημήτρη Γ.ο Κώστας Ζ. διαβλέποντας την ασχετοσύνη του και την ανικανοτητά του τον προώθησε σε GF ωστε να εξασφαλίσει οτι το καταστημα που θα ανοιξει δεν θα αποτελει απειλή για το δικό του,ενα εχει κατα νου να νουθετήσει και τον Βασιλη για τον ιδιο ακριβώς σκοπό.
Εξαλλου,ολοι οι GF στη Θεσσαλονίκη ειναι ''παιδιά'' του και θεωρει οτι του χρωστάνε που τους προωθησε.
Οσον αφορα στο Σταθμό,εκει απλώς ο GF δεν εχει καταλάβει ακομα ποσο σοβαρή ειναι η θεση που εχει και τι συνεπάγεται.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πρεπει να ειναι η πρώτη Γερμανική εταιρεία που λειτουργει με νοοτροπία Δημοσίου,καθώς το απαραιτητα προσόντα ειναι το μεσον και η συμμέτοχη στην εκαστοτε κλικα που παιρνει αποφάσεις.
Και μακάρι ολοι οι προαναφερθέντς να μας διαψευσουν,αλλα απο οτι δειχνουν τα νουμερα υπαρχουν διευθυντές που δεν μπορούν να διοκήσουν ουτε το περιπτερο της γειτονιας τους.
Και πάλι,αυτο εινα θέμα του Πιτερ,αλλα οταν εξαιτιας τους την πληρώνουν οι εργαζόμενοι ειναι θέμα ολων,
Πως ομως να καταλάβουν οι GF τι γινεται οταν αν παει καποιος και τους ρωτήσει ποια ειναι η εμπορική πολιτική που εφαρμόζει αυτό τη στιγμή ο Κωτσοβολος,δεν ξερει κανεις να απαντήσει.
Οταν αν ρωτήσεις το Στεφανο ποιος ειναι ο βασικος ανταγωνιστής του,θα απαντήσει το Φαληρο,και την ιδια απαντηση θα λαβει και απο τον Μανο Κ.στο Ρέντη.
Ο Στελιος στο Περιστέρι θα πει το Ρεντη,κ.ο.κ
Βεβαια ο Στεφανος ''σωστά'' θα απαντήσει καθώς ο Γιωργος Ρ. ειχε ξεκαθαρίσει πως νουμερο ενα ΕΧΘΡΟΣ (αυτή τη λέξη ακριβώς χρησιμοποιησε) για τη Συγγρού ειναι το Φαληρο.

ΣΧΟΛΙΑ

Θα θελαμε να επισημανουμε ανα θεμα το οποιο μπορει να δημιουργήσει προβλημα στο blog.
Οπως ολοι γνωρίζετε,τα σχόλια στο blog ειναι ελευθερα,και ο καθένας μπορεί να γραφει την αποψή του οποια και να ειναι αυτή.
Δεν εχουμε ενεργοποιησει τη λειτουργια που το σχόλιο πρεπει να παρει πρωτα εγκριση και μετα να δημοσιευθει ή να πρεπει καποιος να δώσει ονομα (εστω και ψευτικο) και e-mail προκειμένου να δημοσιευθει το σχόλιο αφου πρώτα θα ελεχθεί.
Θα θελαμε να ζητήσουμε απο ολους να μην υπάρχουν βωμολοχίες και απρεπή σχόλια.
Πρώτον,γιατι θα ευτελιστει το blog και θα χαρακτηριστει ως χωρος ανταλλαγής υβρεων.
Ετσι,τα σχόλια θα χάνοντε μεσα στον ορυμαγδό ασχετων σχολίων και καποιοι θα αποφασίσουν να μην ξανασχολιάσουν ή να μη το διαβάσουν.
Δευτερον,ξεχωρα οτι καποιο επιθυμούν να γινει αυτό ωστε να απαξιωσουν το blog απο χωρο ελευθερης εκφρασης των εργαζομένων σε χωρο ανταλλαγής υβρεων,υπάρχει και το πρόβλημα οτι αν ενα blog περιεχει στα σχολια ή οπουδηποτε,βωμολοχίες πρεπει αναγκαστικά να μπει στην αρχή του το σημα οτι εισερχεστε σε χώρο ακαταλληλο για ανηλίκους με αποτελεσμα καποιο να νομισουν οτι ειναι κατι αλλο απο αυτο που πραγματικά ειναι.
Μην πεφτετε στην παγίδα αυτων που επιθυμουν την απαξίωση του blog για ευνόητους λογους.
Θα αναγκαστούμε να καταφυγουμε στη λυση οπου θα απενεργοποιήσουμε τα σχόλια,και θα δημοσιευουμε τα παντα,αρκει να εχουν σταλει με e-mail,ωστε να μην κατηγορηθούμε για λογοκρισία,γιατι απο τα σταλθέντα ο καθένας θα μπορεί να δει οτι δημοσιευσαμε το e-mail ακριβως οπως το εστειλε.
Ενω αν ενεργοποιήσουμε την εγκριση των σχολίων πριν τη δημοσιευση,καποιοι θα ισχυριστουν οτι τα λογοκριναμε καθώς το συστημα δεν κραταει αντιγραφα των σταλθέντων σχολίων προς εγκριση κσι δημοσιευση.
ΤΟ blog ειμαστε ολοι εμεις.
Προστατεψτε το.