Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΨΥΧΕΣ...

Την προηγούμενη εβδομάδα,τρεις ανθρωποι μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά,καθότι η MARFIN ειναι ιδιωτική επιχειρηση και υπάρχει ο φόβος της απολυσης,πηγαν για δουλειά και δεν γυρισαν ποτε στο σπιτι τους.
Η MARFIN δεν εκλεισε το κατάστημα στη Σταδίου,μη χάσει το τζίρο!!! που θα κανε εκεινη την ημέρα.
Ουτε δεχθηκε το αιτημα των υπαλλήλων να φυγουν νωρίτερα,ουτε καν να κατεβάσουν τα ρολλά!
Το κατάστημα δεν ειχε εξοδο κινδύνου ουτε αθραυστα κρυσταλλα.Και ο Βγενόπουλος καπνίζει το πουρο του...
Τρια χιλιόμετρα παρακάτω,το κατάστημα στο Σταθμό Λαρίσης παρεμενε ανοικτό και πεντε χιλιομετρα πιο κατω απο τη Συγγρού 15 που εβαλαν φωτιά σε 2 κτιρια,η sa1 παρέμενε επισης ανοικτή.
Καποιο διευθυντες δεν αξιζουν να φερουν τον τιτλο του διευθυνή γιατι αυτό συνεπαγεται πολλα πράγματα.
Ας μην ξεχνάνε ομως οτι ειναι αντρες,και αυτό συνεπαγεται πολλά περισσότερα...
Ας υψώσουν και μια φορά το αναστημά τους!

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΡΟΥΤΟ...

Και ενω ετοιμάζοντε απολύσεις στα καταστηματα,ενα καινούριο φρουτο ανθει.
Προσλήψεις που τις επιβάλλουν πολιτικά γραφεία,και η εταιρεία και οι διεθυντες ακολουθούν.
Και δεν φταινε φυσικά οι ανθρωποι που ψάχνουν μια δουλειά για να ζήσουν,αλλά αυτοί που σκύβουν το κεφάλι στους πολιτικούς και το παιζουν σκληροί στους εγργαζόμενους που δεν εχουν μεσον!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ

Υπάρχει γενικά το αισθημα της αδικίας γιατι τα κεντρικά ζουν απο τα καταστήματα που πληρώνουν και κανεις δεν ξέρει πως διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά ο Σπύρος Ξ. και οταν τα πράγματα ζορίζουν παντα απολύουν απο τα καταστήματα και οχι τα κεντρικά.
Το θέμα δεν ειναι να αρχίσουν οι απολυσεις για να ικανοποιηθει το περι δικαίου αισθημα,αλλα να φυγουν οι πασης φυσεως τεμπέληδες και ρουφιάνοι που ζουν παρασιτικά εις βαρος των αλλων που δουλευουν.
Που παιρνουν του κοσμου τα λεφτά,εχουν εταιρικά αυτοκίνητα και δεν κάνουν τίποτα.Και εχουν και υφος...
Καταλάβετε οτι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα σας ταίζουν.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Υπάρχει μια αποψη οτι ο Στέφανος και η ΗR κακως ακούνε τους head και τους sales που του λένε οτι το πρόβλημα που δεν παει καλά το μαγαζί ειναι οι υπαλληλοι και οτι κάποια στιγμή θα επρεπε να φερουν τους head προ των ευθυνών τους.
Ο Στέφανος που ακουει τους head,sales,admin,hr το κάνει γιατι τους εχει απολυτη εμπιστοσύνη ή θέλει να κρύβεται και να λεει οι αλλοι μου το ειπαν?
Δεν εχει καταλάβει τοσο καιρό αν αυτοί τους οποιους ακούει τον εκθέτουν?
Την τελική ευθύνη μιας αποφασης την εχει ο διευθυντής γιατι αυτός βάζει την υπογραφή του.
Αν ο Στέφανος δεν μπορεί να καταλάβει αν τον δουλευουν ή το καταλαβαίνει και κρύβεται πισω τους,δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.
Οσο για την hr,τι να καταλάβει μια κοπέλα που με την ανοχή του Στέφανου κανει οσες ωρες θέλει διαλειμα εκτος του καταστήματος, και δεν εχει μαζί της καν το κινητό της αν χρειαστει κατι.

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΜΕ ΛΑΔΙ...

Θα θέλαμε να μας εξηγήσει καποιος,πως γινεται τα φυλλάδια των καταστημάτων ή να καταλήγουν σε καδους απορριμάτων,ή να φτάνουν 2-3 μέρες πριν λήξει το φυλλάδιο.Ελέγχει κανείς τις εταιρείς διανομής,και τι κάνει οταν διαπιστώνει το πρόβλημα?
Ο πρώην διεθυντης του Αμαρουσίου που τωρα εχει εταιρεία διανομής φυλλαδίων που συνεργάζεται με την MED-SAT,ελέγχεται απο κανέναν?
Επίσης,εχει κάποια σχέση η εταιρεία που αγοράζει αναλώσιμα ο Σπύρος Ξ. για ολη την MEDSAT με τον προηγούμενο admin του Περιστερίου?

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Σε καιρούς δύσκολους,οπως ειναι τώρα,η κάθε εταιρεία ψαχνει να βρεί τρόπους να εξοικονομησει χρήματα.
Ο ευκολος τρόπος ειναι οι απολυσεις,με αμφίβολα ομως αποτελέσματα.
Ενας αλλος,ειναι να βρέις τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ενοικιάζεις,και να ζητήσεις λόγω των καταστασεων να μειωθεί το ενοικιο.
Ειναι κατι που εχει κάνει ηδη το PLAISIO και η SPRIDER.
Αρχικά,αυτό που θα συμβεί ειναι να διαδώσει ο ιδιοκτήτης του ακινητου οτι η MED-SAT δεν παει καλά και δεν εχει λεφτά ουτε το ενοικιο να πληρώσει.
Και αυτό θα το κάνει για να αναγκάσει τη MED-SAT να αποσυρθεί απο την διαπραγμετευση.
Ομως,τελικά σε καποιο ποσό θα επέλθει συμβιβασμός,αφου και μια εξοικονομηση του 5% επι του συνόλου των ενοικίων ειναι σημαντικό ποσο.
Πρόσφατα,η SPRIDER ανακοίνωσε οτι απο την επαναδιαπραγματευση των ενοικίων της σε ολη την Ελλάδα,εξοικονόμησε για το 2010,πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Και δεν μας ενδιαφέρει αν καποιοι πουν οτι ο VOVOS δεν θα δεχθει και τετοια.
Κανείς δεν θέλει τα πράγματα να φτάνουν στα ακρα.
Εκτός και αν ο VOVOS κράταει στο χερι αυτον που θα μπορούσε απο την πλευρα
της MedSat να κανει την επαναδιοαπαραγμάτευση των ενοικιων και δεν την κάνει καθόλου ή λεει πως την εκανε και δεν ειχε αποτέλεσμα.
Ή μπορεί ο vovos να του εχει κάνει δώρο κανενα τενεκε λαδι...