Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ


Το τελευταιο διαστημα συντελειται στην εταιρεία μια αλλαγή φυσιογνωμίας,εντελώς αντιθετη με την φιλοσοφία που ισχυει απο την ιδρυση της.
Οσο ηταν στην εταιρεία  ο Πατρικ,οι GF ειχαν την απολυτη ελευθερία στο να διαχειριστούν το κατάστημα οπως ηθελαν.
Μοναδική απαιτηση που ειχε και αυτονόητο για κάθε εμπορική επιχειρηση το κέρδος.
Η ελευθερία ομως συνεπάγεται και ευθύνη και οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος αυτής της ευθύνης.
Τα οικονομικά αποτελέσματα των καταστημάτων ηρθαν απλώς να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω.
Ενώ λοιπόν ο Πατρικ ζητούσε απο τους GF να ασκούν επιθετική πολιτική,καθώς το μέγεθος της εταιρείας υπαγορευε κατι τετοιο,οι περισσότεροι GF δεν το εκαναν,ειτε για να μην ερθουν σε κόντρα με τους προμηθευτές (λες και αυτοί τους πληρώνουν,και οχι η MED-SAT για να διαφυλάσουν τα συμφεροντα της) είτε γιατι οπως ισχυρίζοντε καποιοι δεχόντουσαν απο τους αγοραστές τη ''φιλική''συμβούλή να μην κοντραριστούν με τους προμηθευτες  γιατί κατι τετοιο μπορεί να δημιουργουσε πρόβλημα στην εταιρεία!
Τα αποτελέσματα  γνωστά,καθώς οι αναταγωνιστές εβγαιναν με επιθετικές τιμές σε φυλλάδια και η MED-SAT κρατάγε ισορροπίες μη διαταραξης των σχέσεων με τους προμηθευτές.
Τα προιόντα ομως τα φορτωναν στα μαγαζιά!
Οπως προιόντα φορτωναν και φορτώνουν οι αγοραστές στα καταστήματα,
μεσω των φυλλαδίων.
Και αν υποθέσουμε οτι οι αγοραστες δεν γνωρίζουν τι πρόβλημα δημιουργεί αυτό στα καταστήματα,οι GF γιατι το δεχοντε?
Για να μην πάνε κόντρα στον Δημήτρη Κ?
Ερχόμαστε λοιπόν στο τώρα,οπου σταδιακά θα αφαιρούντε αρμοδιότητες απο τους GF αφού αρκετά απο αυτά που εκαναν και κατα βάση σημαντικά θα γινοντε απο τα Κεντρικά.
Μεταβαινει η εταιρεία σε ενα σταδιο κεντρικοποιησης,προς τα πρότυπα της Κωτσόβολος.
Ενώ λοιπόν κάποιο GF εκαναν πραγματα αντιθετα προς το συμφερον της εταιρείας ειτε απο αγνοια είτε απο αλλο λόγο,τώρα θα  αφαιρέσουν τις αρμοδιότητες απο ολους με αφορμή τα ασχημα οικονομικά αποτελέσματα!
Και αν κάποιο ς διανοηθεί να διαμαρτηρηθεί,θα του δειξουν απλώς τα οικονομικά αποτελέσματα του καταστήματος και θα του πουν ΄'ησουν ελευθερος να κάνεις οτι θέλεις και να τα αποτελέσματα.Αφου αποδεδειγμένα δεν τα κατάφερες,τώρα αναλαμβάνουμε εμείς''
Φυσικά ποιος να διαμαρτυρηθεί,αφου μέχρι και ο Αndreas στη Λαρισα,απο τα πρωτοπαλίκαρα του Πατρικ,προσκύνησε τη νέα τάξη πραγμάτων.
Εν τω μεταξύ,απο μια απλή αναγνωση που γινεται στα κεντρικά στις συμφωνίες που εχουν υπογράψει οι GF,προκύπτει το συμπέρασμα οτι ή καποιοι GF ειναι χαζοί ή τους αρέσει το λαδι...
Επίσης μια απλή ματιά στο συστημα αρκει για να διαπιστωθεί απο αυτούς που ασχολουντε στα Κεντρικα πως και αν ειναι σωστά στημένο το κάθε κατάστημα απο χρηματοοικονομικής αποψης.
Αυτό που δεν καταλαβαινουν οι GF,ειναι οτι η σταδιακή αποψίλωση των αρμοδιοτήτων τους,που δικαιολογειται απο τα ασχημα αποτελέσματα που οι ιδιο εφεραν τον καιρό της πλήρους ελευθερίας τους,θα τους καταστήσει πιο ευκολα αναλώσιμους,καθώς δεν θα διαχειρίζοντε πιο πολλά πράγματα απο εναν διευθυντή της Κωτσόβολος...